Boli sme na Klepáči

19.04.2010 14:46

 

V sobotu ráno 17.4.2010 sme sa prebudili do krásneho slnečného rána. Už niekoľko dní predtým pršalo a nie a nie prestať. No v tento deň akoby sa rozhodlo počasie urobiť nám radosť. Svietilo slniečko, pofukoval jemný vetrík, teplota bola taká akurát na turistiku.

Keďže sme batohy, turistické topánky, desiate a iné dobroty mali nachystané, nič nám nebránilo vyraziť s úsmevom na tvári do „terénu“. Našim cieľom sa stal Klepáč, miesto s úžasným výhľadom nielen na naše Trenčianske Teplice, ale aj na celé ďaleké okolie.

 

Cesta, na ktorú sme sa vybrali, nebola vôbec náhodná... Pridali sme sa k spoločnému výstupu všetkých nadšencov našich krásnych hôr, ktoré zorganizovalo Mesto Trenčianske Teplice. Účasť bola naozaj chvályhodná, stretlo sa nás viac ako sto, rôznych vekových kategórii. Pomaly sme stúpali po novo zrekonštruovanom náučnom chodníku, kde sme sa dozvedeli mnohé zaujímavé informácie o lese, rastlinách a zvieratách, ktoré žijú v tejto oblasti. My, čo sme boli aj spolu s našimi najmenšími, sme isto privítali niekoľko odpočívadiel, ktoré sme využili na malé občerstvenie. Deti zvládli spoločnú túru na jednotku! Pre naše Ovečky sme prichystali aj hľadanie pokladu, ktoré ich motivovalo k úspešnému zvládnutiu celej trasy. Spoločne si pochutnali na „zakopaných“ sladkostiach :-).

Na vrchu sme sa tešili s pekných výhľadov, ale aj zo spoločnej opekačky, ktorú pre nás organizátori prichystali. Za účasť si všetci účastníci odniesli pamätné listy na tento deň a tiež turistickú mapu. Ďalšou zaujímavou atrakciou bolo odhalenie ďalekohľadu, ktorý isto priláka ďalších zvedavých turistov. Výlet sa nám všetkým veľmi páčil a isto sa z Ovečky chystáme na ďalší podobnú akciu po zrekonštruovanom chodníku na vyhliadku Jeleň.

Pridáte sa k nám?

 

Autor: Katarína Holá