Míľa opäť žala úspech

09.05.2011 21:58

Máj v Trenčianskych Tepliciach býva tradične jedným z najkrajších mesiacov. A keď počas neho usmiate slniečko zaleje celú dolinu, nedá sa nevýjsť z domu. No ak sa k tomu ešte pridá skvelé podujatie pre celú rodinu, potom už naozaj niet nad čím váhať...
Míľa pre mamu – podujatie celoslovenského charakteru vytiahlo skutočne množstvo ľudí do trenčianskoteplického parku. Zaregistrovalo sa neuveriteľných 872 účastníkov, čo znamená, že zo 44 miest, kde sa podujatie organizovalo počas toho istého dňa, Trenčianske Teplice predbehli len mestá Bratislava, Senica, Nitra a Trenčín v počte účastníkov.


Podujatie Míľa pre mamu 2011 v Trenčianskych Tepliciach začal originálne moderátor Štefan Richtárech. Vo svojom vstupe zavolal vlastnej mame a povedal jej, aká je pre neho dôležitá. Jeho spolumoderátorka Danka Mackovičová nám prezradila niečo z histórie tohto podujatia a tiež sme si pospomínali na minuloročnú míľu. Otvorenie bolo potom v rukách obchodnej riaditeľky Ľuboslavy Červenákovej, primátora mesta Štefana Škultétyho a „ovečkárky“ Kataríny Holej. Dobrovoľníci zo združenia Iskra nádeje odovzdali Ľuboslave Červenákovej a Alexandre Škultétyovej kytice - ako symbol vzdania holdu všetkým mamám. Keď si s prestrihnutím pásky poradili primátor mesta a jeho syn Jakub, po vytýčenej míli sa vydali stovky ľudí. A veru, v parku, kde trasa končila, na nich čakalo množstvo skvelej zábavy. Krúžok ľudového tanca veselými piesňami prilákal aj divákov, ktorí neboli registrovaní. Poriadnu zábavu najmä medzi deťmi rozprúdil Robo Mikla. Baby Zumba si našla rýchlo svojich priaznivcov medzi deťmi a nabudila atmosféru pre moderný tanec, ktorý predviedol Tanečný súbor Tweety z CVČ Dubnice nad Váhom. Divadelné predstavenie s názvom Živá voda si pripravili žiaci 3. ročníka našej ZŠ. Komu nestačili skákací hrad, súťaže, vozenie sa na autíčkach či na koníkoch, mohol sa dočkať ešte vtipného Klauna Pepeleho, ktorého deti takmer nepustili domov.
Míľu pre mamu organizuje Únia materských centier tradične v predvečer Dňa matiek, u nás je hlavným organizátorom RC Ovečka, spoluorganizátori Kúpele Trenčianske Teplice, a. s. a Mesto Trenčianske Teplice . Vďaka však patrí i mnohým sponzorom a partnerom, bez ktorých by podujatie nemalo tú správnu atmosféru.
Aj keď hlavnou myšlienkou podujatia Míľa pre mamu je prejsť symbolickú míľu a vzdať tak úctu mamám, treba za ňou vidieť viac. Je to nájdenie si času pre blízkych a rodinu. Ďakujeme všetkým, ktorí toto spravili 7. mája 2011.

Autor: Mgr. Silvia Havelková

FOTO Z MPM 2011