Míľa pre mamu 2015 je opäť za nami :-)

13.05.2015 13:40

Uplynulú sobotu sa v Trenčianskych Tepliciach konal 6. ročník obľúbeného podujatia „Míľa pre mamu“, ktorú pri príležitosti oslavy Dňa matiek pripravili mamičky z Rodinného centra Ovečka. Míľa pre mamu má na Slovensku už 12 ročnú tradíciu. Vznikla na Slovensku a hlavným organizátorom je Únia materských centier, ktorá zastrešuje materské a rodinné centrá na Slovensku. Vďaka ochote mamičiek a členstvu v ÚMC sme mohli aj my v Trenčianskych Tepliciach opäť prispieť našou troškou k rekordnej celosvetovej účasti s počtom 28 213 registrovaných účastníkov počas jedného dňa a jedného podujatia, ktoré sa konalo v 52 mestách na Slovensku pod záštitou prezidenta SR Andreja Kisku.
Tohtoročná účasť prekonala v Trenčianskych Tepliciach tú z minulého roka a počet registrovaných účastníkov dosiahol číslo 792. Program bol bohatý, na svoje si prišli nielen detičky. Rodinné centrum Ovečka pripravilo tvorivé dielničky, kde si mohli deti pre svoje mamičky vyrobiť srdiečko a športové súťaže ako skákanie vo vreci alebo hádzanie šípkami. Hlavný účinkujúci, ujo VIKTOR, odštartoval tanečnú atmosféru pre malých aj veľkých. Mnohí dospelí si tohto pána pamätali ešte z ich detských čias. V tanečnej atmosfére sa pokračovalo aj počas ZUMBY s Miladkou, kde sa okrem účinkujúcich zapojili aj ostatné deti z obecenstva. Vyvrcholením celého programu na námestí bola bohatá tombola, do ktorej venovali ceny naši dlhoroční Míľoví partneri. Počas celého programu nad nami lietala čarodejnica na metle, ktorá zaujala nielen drobcov, ale aj samotných rodičov. Aj napriek vetru sa bezpečne vznášala nad našimi hlavami a oslavovala s nami :-) . Ďalšími aktivitami boli vodné bubliny, lodičky, skákacie hrady, elektrické autíčka a motorky. Samozrejme nechýbala ani jazda na koňoch a obľúbené maľovanie na tvár. Na úvod aj na záver sa konal tradičný „míľový“ pochod, počas ktorého sme prešli symbolickú míľu a celý program spolu s oslavou Dňa matiek sme ukončili v Kine Prameň detským predstavením 7 trpaslíkov, ktoré malo veľký úspech. Deťom sa vraj naozaj páčilo. Veríme, že všetkým účastníkom aj návštevníkom nášho tradičného Míľového podujatia.
Radi by sme sa všetkým poďakovali. Všetkým tým, ktorí pomohli a boli pri organizovaní tohto podujatia, no zároveň všetkým tým, ktorí nás prišli podporiť a osláviť Deň matiek s nami.