Naše prvé plavecké jasličky

07.04.2010 23:31

V našom kúpeľnom mestečku Trenčianske Teplice sa posledný marcový víkend nachádzalo o niečo viac kočíkov a detičiek ako zvyčajne.  Tentoraz k nám zavítali rodinky z celého Slovenska. Konala sa tu totiž HUPSLANDIA, relaxačný pobyt pre rodiny s maličkými deťmi, počas ktorého už tí najmenší drobci majú možnosť získať prvé „plavecké“ skúsenosti.

 

No a to by sme neboli my, členovia Rodinného centra Ovečka, aby sme takúto príležitosť v našom meste nevyužili :-). Bez váhania sme oslovili organizátorov, ktorí nám vyšli v ústrety!

Naše detičky, ktoré sa plaveckých jasličiek zúčastnili, sú síce už dvojročné a prvý kontakt s vodou v bazéne už majú dávno za sebou, no doposiaľ to ešte nikdy nebolo také zábavné. Privítala ich milá pani inštruktorka, ktorá mala nachystané rôzne hračky a pomôcky do vody, veselé riekanky a dobrú náladu. Počas troch dní, pod jej vedením (za prítomnosti rodičov) sa deti postupne učili uvoľniť vo vode, nebáť sa a to bez toho, aby si to vôbec uvedomovali. Skúšali sa ponárať, skákať do vody, čľupkať, kopkať, bublinkovať... Všetko robili s radosťou a bolo na nich vidieť ako sa postupne zbavovali aj posledných zvyškov strachu. Pobyt v bazéne si naozaj užívali.

Autor: Katarína Holá