Veľká noc a hľadanie veľkonočných vajíčok

07.04.2010 23:38

Vo veľkonočnú nedeľu sa trávnik v okolí fontány so žabou v Trenčianskych Tepliciach premenil na lúku plnú tmoliacich a preháňajúcich sa detičiek rôznych vekových kategórií, od tých najmenších až po tie školácke, ktoré sa nehanbili. Nie, nerozhodli sme sa prekypriť pôdu pred tým, ako sa tráva konečne spamätá :-)

Deti z Trenčianskych Teplíc a okolia, spolu s deťmi kúpeľných hostí si tam v tráve hľadali čokoládové vajíčka. Vajíčka, ktoré nám v našom Rodinnom centre dozreli na stromčekoch, o ktoré sme sa celý marec s láskou a očakávaním starali. Tieto stromčeky vyrástli zo semienok od Veľkonočného Kúpeľného Zajačika, ktorý nám povedal, že ak sa o semienka dobre postaráme, vyrastú z nich stromčeky a na nich presne na Veľkú noc aj čokoládové vajíčka :-) A tak sa aj stalo. A prostredníctvom týchto vajíčok sme chceli potešiť aj deti, ktoré RC Ovečka ešte nepoznajú.

Detičiek sa zišlo naozaj neúrekom, dokonca aj vajíčok bolo málo a tak si deti podelili aj tie naozajstné vyfúknuté, pomaľované našimi malými ovečkami počas Tvorivých dielničiek pred Veľkou nocou. Okolo trávnika postávali nielen rodičia, ale aj zvedavci bez detí, ktorých trma-vrma na trávniku upútala natoľko, že zabudli na svoju prechádzku po pešej zóne a tú krásnu chvíľu radosti výskajúcich detí si užívali s nami. Do hľadania vajíčok sa zapojili aj Trenčianskoteplické, jeden a pol ročné štvoričky. Deti boli samozrejme neuveriteľne rýchle a vajíčka pozbierali v rekordnom čase, možno o rok pridáme aj zápis do Guinessovej knihy rekordov v najrýchlejšom vyzbieraní vajíčok deťmi.

Tí, ktorí ste to tento rok nestihli, máte možnosť „zúčastniť sa“ prostredníctvom našej lokálnej televízie TTTV a pre všetkých tých, ktorým sa naše „hľadanie“ páčilo, či Vás zaujalo, tešíme sa na Vašu účasť o rok. Veríme, že nás Veľkonočný Kúpeľný Zajačik nesklame a opäť nám zverí do starostlivosti semienka, z ktorých vypestujeme ešte viac Veľkonočných vajíčok pre všetky deti, ktoré prídu.

Veľmi pekne ďakujeme Kúpeľom Trenčianske Teplice, a.s., že nás podporili a sprostredkovali nám čokoládové vajíčka pre deti.

A tiež ďakujeme peknému počasiu, na ktorého účasť sa tešíme aj o rok.

P.S. Tie deti, ktorým sa vajíčka tento rok neušli, pozývame v priebehu tohto týždňa (vo štvrtok a v piatok) do Rodinného centra Ovečka, aby si prišli pohľadať nejaké vajíčka tam :-)

 

Autor: Miška